Steun de Stichting Friese Tjottervloot

Waarom de stichting steunen?

Om de vloot tjotters te laten voortbestaan zijn we afhankelijk van donaties en van verhuur van de schepen. Je steunt de Stichting Friese Tjottervloot al vanaf € 17,50 per jaar. Daarmee draag je bij aan het behoud van deze prachtige historische schepen die zo beeldbepalend zijn voor de Friese en Hollandse binnenwateren.

Waar zeilden ze vroeger in?

De tjotters en Friese jachten van Stichting Friese Tjottervloot behoren tot het houten traditioneel varend erfgoed van Nederland. Waar voeren onze voorouders in, hoe voelde dat, hoe bediende je zeilen en roer van die schepen? Je kunt erover lezen wat de verbeelding al behoorlijk prikkelt, maar nog mooier is om in traditionele rond- en platbodems te varen! Dan voel je je pas echt verbonden met vroeger. Misschien wel een nog belangrijker reden om het behoud van de vloot te steunen: de scheepjes zijn zo sierlijk en zo aaibaar. Ze zien er prachtig uit en laten duidelijk zien hoe knap ze gemaakt zijn. Volledig voortbewogen door de wind, kun je er Friesland mee verkennen. Hoe duurzaam en eigentijds is dat!

Draag bij aan behoud

Word donateur van de Stichting Friese Tjottervloot vanaf € 17,50 per jaar en je draagt bij aan het behoud van de unieke vloot traditionele houten rond- en platbodems. Via digitale nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van het wel en wee van de schepen. Het meeste onderhoud wordt gedaan door vrijwilligers. Grote en ingewikkelde restauratieklussen besteden we uit aan gespecialiseerde werven. Zo draagt de stichting op haar beurt bij aan het in standhouden van het vakmanschap van bouwen en restaureren van deze authentieke houten schepen.

Help mee! Word vrijwilliger

Wil je zelf meehelpen met het onderhouden van deze schepen, meld je dan aan. Wil je schipper zijn en met gasten de mooie wateren rondom Heeg verkennen, dan kan dat ook. Handige handen en goede zeilers zijn altijd welkom bij de stichting. Heb je interesse, stuur een mail naar info@friesetjottervloot.nl. 

Je bent al donateur voor € 17,50 per jaar*

Ja, ik word donateur

Je bent al donateur vanaf €17,50 per jaar